Wat is praktijkonderwijs?

Trivium_Praktijkonderwijs.jpg
Het Praktijkonderwijs van het Trivium College bereidt je voor op je toekomst.

Wat is Praktijkonderwijs op het Trivium College ?
Praktijkonderwijs wil niet zeggen dat je minder goed bent in theorievakken zoals rekenen, Nederlands en Engels. Op het Trivium College hebben we juist ruime aandacht voor deze vakken, want onze ervaring is dat veel leerlingen de theorie wél leuk vinden, als het maar op een begrijpelijke wijze wordt aangeboden zodat je het snapt. En als je het snapt, wil je meer! Praktijkonderwijs van het Trivium College zorgt daarvoor. In de eerste twee leerjaren maak je kennis met verschillende praktijkvakken zoals techniek, horeca, zorg en administratie. Daarna kies je in overleg met je mentor de vakken die het beste bij jou passen. Je gaat stage lopen om te kijken of de gekozen richting echt bij je past. Na vijf jaar verlaat je onze school om te gaan werken of verder te gaan leren op een mbo. In alle gevallen ben je er helemaal klaar voor!

Hoe helpen wij je?
De docenten van Praktijkonderwijs Trivium College zijn niet alleen mensen die heel veel van hun vak weten. Het zijn ook mensen die heel goed les kunnen geven en er alles aan doen om te zorgen dat jij het naar je zin hebt. Zo haal je het beste uit jezelf. Dat doe je door te werken met je handen én met je hoofd. Alleen dan ontdek je wat jij écht leuk vindt. Dat doe je niet alleen, maar dat doe je met ons en je medeleerlingen.
Daarnaast leren we je ook voor jezelf opkomen. Allemaal vaardigheden die je hard nodig hebt als je verder gaat leren of aan het werk gaat. We begeleiden je met alle stappen. Zo helpen wij je eigen keuzes te maken.

Hoe maken wij het verschil?
Als geen ander koppelen wij praktijk aan theorie omdat wij weten dat het een niet zonder het ander kan. Ook in de praktijk heb je de hele dag te maken met taal, moet je lezen en schrijven. Samen met jou zorgen wij ervoor dat praktijk en theorie hand in hand gaan en dat je het leuk vindt. Dat kan alleen met docenten die deskundig en enthousiast zijn, zelf van de werkvloer komen en persoonlijke aandacht voor jou hebben. Dat soort docenten werkt op Praktijkonderwijs Trivium College. Zo maken wij het verschil.

Durf jij de uitdaging aan?
Als je acht jaar basisonderwijs hebt gevolgd, en je herkent je in deze tekst, dan kunnen wij je verder helpen. Dat begint met een gesprek met jou, je ouder(s) of verzorger(s). Als je denkt dat Praktijkonderwijs Trivium College voor jou dé school is, nodigen we je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Om tot Praktijkonderwijs Trivium College toegelaten te worden, moet je wel het advies praktijkonderwijs van je leerkracht groep 7 of 8 hebben gekregen. 
Heb je dat!? Kom dan naar onze opendag of laat je ouders of begeleiders een kennismakingsgesprek met ons maken. Je bent altijd van harte welkom!

 Informatie
 
 Fotoalbum