Gezonde school

Op het VMBO Trivium College vinden we het belangrijk dat leerlingen een gezonde leefstijl hebben. Daarom creëren we een omgeving waarin gezond eten gemakkelijk wordt gemaakt. We kiezen bewust voor een gezond aanbod in onze kantine en in de automaten. Op het VMBO Trivium College leer je over gezond eten in de les, in de kantine kun je dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar. Wij houden ouder(s)/verzorger(s) op de hoogte van het beleid omtrent eten en drinken op school via de schoolgids, nieuwsbrief en de website van het VMBO Trivium College.
We werken op school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines op niveau Goud die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. Onze kantine gaat uit van de volgende principes:  

 1. De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan - Binnen de verschillende productgroepen die we aanbieden (denk aan dranken, brood, zuivel) biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.
 2. De kantine biedt groente en fruit op een aantrekkelijke manier aan – Fruit wordt per stuk aangeboden op een fruitschaal. Daarnaast worden diverse stukjes fruit in doorzichtige bekertjes met dekseltjes aangeboden. De belegde broodjes zijn voorzien van komkommer, tomaat en ei en worden in een doorzichtige sandwich verpakking aangeboden. Alle broodje en tosti’s zijn op bruinbrood geserveerd.
 3. Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes - De kantine hanteert de volgende drie uitstralingspunten: 
  • Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
  • Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes;
  • Eten of drinken bij de kassa zijn alleen betere keuzes. 
       4. De kantine stimuleert water drinken - In onze Gezonde Schoolkantine bieden wij een         
           watertappunt.De automaten bieden een breed assortiment water met een smaakje. 

Onze ambitie 
Onze ambitie is het behalen en behouden van een gouden schaal kantine: 
 • Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes;
 • We bieden groente en fruit aan;
 • De aankleding van de kantine stimuleert leerlingen bewust en onbewust om de betere keuze te maken.

Voor meer informatie: zie onderstaande link Beleid_Gezonde_school_VMBO_Trivium_College.pdf

Amersfoort 13-11-2018

Vandaag hebben we de gezonde schoolkantine GOUD in ontvangst mogen nemen. Met dank aan én alle lof voor Hanneke die de aanjager is geweest en gebleven! 

 

 Fotoalbum